Get Adobe Flash player

Твои первые молитвы

Молитва Святому духу

Царю Небесный, Утёшителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Ближе, души наша.

Молитва ко Пресвятой Троице

Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи ниша; Владыко, прости беззакония ниша; Святый, посети и исцели немощи ниша, имене Твоего ради.

Молитва Господня

Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твоё, да приидет Царствие Твоё, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушёние, но избави нас от лукаваго.

Символ веры

Верую во единаго Бога Отца, Вседержителя, Творца небу и земли, видимым же всем и невидимым. И во единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, Иже от Отца рожденнаго прёжде всех век; Света от Света, Бога истинна от Бога истинна, рожденна, несотворенна, единосущна Отцу, Имже вся быша, ради человек и нашего ради спасения сшедшаго с небес и воплотившагося от Духа Свята и Марии Девы, и вочеловечшася. Распятаго же за ны при Понтийстем Пилате, и страдавша, и погребенна. И воскресшаго в третий день по Писанием. И возшёдшаго на небеса, и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мёртвым, Егоже Царствию не будет конца. И в Духа Святого, Господа, Животворящего, Иже от Отца исходящего, Иже со Отцем и Сыном спокланяема и сослвима, глаголавшаго пророки. Во едину Святую, Соборную и Апостольскую Цёрковь. Исповёдую едино крещёние во оставлёние грехов. Чаю воскресения мертвых, жизни будущаго вёка. Аминь.

Богородице Дево

Богородице Дево, радуйся, Благодатная Марие, Господь с Тобою; благословена Ты в женах и благословен Плод чрева Твоего, яко Спаса родила еси душ наших.

Достойно есть

Достойно есть яко воистинну блажити Тя, Богородицу, Присноблаженную и Пренепорочную и Матерь Бога нашего. Честнёйшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем.

Воскресная песнь по чтении Евангелия

Воскресение Христово видевше, поклонимся Святому Господу Иисусу, единому безгрёшному. Кресту Твоему покланяемся, Христё, и святое Воскресёние Твое поем и славим:Ты бо еси Бог наш, разве Тебе иного не знаем, имя Твое имен ем. Приидите, вси вернии, поклонимся Святому Христову Воскресению: се бо прииде Крестом радость всем миру. Всегда благословище Господа, поём Воскресёние Его: распитие бо претерпёв, смертию смерть разруши.

Песнь Пресвятой Богородицы

Величит душа Моя Господа, и возрадовася дух Мой о Бозе Спасе Моём.
Припев: Честнёйшую Херувим и слвнейшую без сравнёния Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу, Тя величем.
Яко призре на смирёние рабы Своей, се бо отныне ублажит Мя вси роди.
Припев. Яко сотвори Мне величие Сильный, и свято имя Его,и милость Его в роды родов боищимся Его.
Припев. Сотвори державу мышцею Своёю, расточи гордыя мыслию сёрдца их.
Припев. Низложи сильныя со престол, и вознесе смиренныя; алчущия исполни благ, и богатящияся отпусти тщи.
Припев. Восприят Израиля отрока Своего, помянути милости, якоже глагола ко отцем нашим, Аврааму и сёмени его даже до века.

Комментарии:

Наша группа ВКонтакте
Икона дня

Православный календарь